Main page » Festival » Tribal Universe 2014 » Festival program

Festival program

Festival program

Schedule:

  • from the 5th to the 6th of September - Tribal Pura;
  • on 7th of September - gala show;

Tribal Pura schedule

Day ONE

  • 12.30 am - 1.00 pm - Belly Dance Aerobic Warm-up, 30 minutes, Taught by Carolena
    Limber up and get your blood flowing with this fun and stimulating warm up and stretch.
  • 1.00 pm - 2.00 pm - Shimmies!, 1 hour, Taught by Carolena & Megha
    The shimmy is the bounce in a healthy woman's step. If you're a woman you were born with it-you just have learn how to use it! Basic Shimmy magic; the mechanics of how it works; Walking Shimmy, Turkish Shimmy, Reverse Shimmy, Arabic Shimmy, Wet Dog, Shoulder Shimmy/Hip Drop, Ghawazee Shimmy Combo, Turkish Shimmy w/arms and turn and circle (TSWAAT.)
    *Dancers should know the basics of Shimmy, Arabic Basic, Egyptian Basic, Pivot Bumps and Choo-choos.
  • 2.00 pm - 3.00 pm - Arabic Variations, 1 hour, Taught by Carolena & Megha
    Arabic shimmy, Arabic 123, Arabic Hip Twist w/half turn+Flourish, Arabic Orbit, Arabic Shimmy w/arms and turn and fade and circle (ASWAAT.)
  • 3.00 pm - 4.00 pm - LUNCH
  • 4.00 pm - 5.00 pm - Pivot Bump and Choo Choo Variations, 1 hour, Taught by Carolena & Megha
    Reach and Sit, Arc Arms, Up2 Down3 w/military zil pattern, Double bump, Single bump w/half turn, Chico, Reshamka.
    *Dancers should know Taxeem, Bodywave, Hand Floreo and Arm Undulations, Shimmy, Arabic Basic, Egyptian Basic, Pivot Bumps and Choo-choos.
  • 5.00 pm - 6.00 pm - Powerful Presence, 1 hour, Taught by Carolena & Megha
    Wimpy entrances and endings can kill your show! Learn how to command the audience’s attention with a powerful entrance and end your set with a bang.
    *Dancers should know the basics of Taxeem, Bodywave, Hand Floreo and Arm Undulations, Camel Walk, Torso Twist, Circle Step, Shimmy, Arabic Basic, Egyptian Basic, Pivot Bumps and Choo-choos.

Day TWO

  • 11.00 am - 11.30 am - Temple Dance Poses for Stretching and Dancing, 30 minutes, Taught by Megha
    Learn Indian temple dance poses for stretching and dancing. Inspired by images of dancers in India and the FCBD™Inc. Woman Power Workout DVD.
  • 11.30 am - 01.30 pm - The Trick to Spins and Turns, 2 hours, Taught by Carolena and Megha
    Understand how to position the body so that you don't have to work as hard, or get as dizzy. This class will cover the slow turns; Propellor, Corkscrew, Reverse, Wrap Around, Barrel and Sahra Turns as well as the fast Calibrated and Partner Spins.
    *Dancers should know the basics of Taxeem, Bodywave, Hand Floreo and Arm Undulations, Camel Walk, Torso Twist, Circle Step, Shimmy, Arabic Basic, Egyptian Basic, Pivot Bumps and Choo-choos.
  • 01.30 pm - 02.30 pm - LUNCH
  • 02.30 pm - 04.30 pm - Crafting an ATS™ Performance Set, 2 hours, Taught by Carolena & Megha
    The fine art of crafting a performance. Students will be challenged with a set of music and performance situations based on real life (a small party, a big outdoor festival, etc.) We will form small groups, discuss and drill through the songs in the set, choose who is dancing to which song, rehearse again, critique the progress and then present our virtual show.
    *Dancers must know (I mean, really be able to do it!) the basics of Taxeem, Bodywave, Hand Floreo and Arm Undulations, Camel Walk, Torso Twist, Circle Step, Shimmy, Arabic Basic, Egyptian Basic, Pivot Bumps and Choo-choos. Also, be able to use ATS™ formations: Duet, Trio, Diagonal, Quartet and Chorus. Please review the FCBD™Inc. dvds Vol. 1-7 if necessary. Your success in this class relies on your ability to communicate (non-verbally!) with the other dancers.

TRIBAL PURA session cost

Session costs 21000 rub